5.8.11

Lokale politiek voor gevorderden

V. Elsenaar (dat zal toch niet het pseudoniem zijn van een Velsenaar, wel?) schrijft in het weekblad 'Huis aan huis' van 4 augustus, dat GroenLinks niet in de coalitie van Velsen thuishoort, omdat het tegen de bouw van een Landal Greenpark is (zie mijn bericht van gisteren). de vermoedelijke Velsenaar denkt wellicht dat CDA, VDD, PvdA, D66 en GroenLinks, alle in de coalitie, sinds het vormen van die coalitie hun eigen identiteit volledig achter zich hebben gelaten en nu als eensgezinde nieuwe partij (we moeten nog een naam verzinnen) Velsen besturen. Wat een goed idee! Geen raadssessies meer, geen debatten meer! We hebben toch een meerderheid in de raad. In één fractievergadering per drie weken even vaststellen of we vóór of tegen zijn en hopla: je hebt een hamerstuk! De oppositie kan ook worden afgeschaft, want die maken geen schijn van kans, met welk tegenargument ze ook aankomen! Ze hebben, ha, ha, toch een minderheid in de raad.
        Maar helaas, zo werkt het niet. Van Elsenaar moet GroenLinks met de billen bloot, dus: GroenLinks is tegen het Landal en dat was ze tijdens de vorige raadsperiode ook. Onder andere omdat GroenLinks houdt van natuur en daarin het liefst zo min mogelijk huizen ziet verschijnen, zeker als deze huizen geen urgentie hebben, zoals reguliere woningbouw. Daarvan zijn de coalitiepartijen volledig op de hoogte. Ze malen er niet om, temeer daar een meerderheid van de raad (ja, de oppositie heeft ook nog een stem) al heeft laten weten dat ze graag een Landal Greenpark zien verrijzen. Daarbij is het plan niet opgenomen in het coalitieakkoord en dus ook geen breekpunt. Elsenaar merkt daarbij op, dat GroenLinks het college steunt. Dat is niet juist: GroenLinks zit IN het college, in de vorm van wethouder Wim Westerman.
        GroenLinks denkt dat deze reactie op de column van Elsenaar (ik heb steeds het gevoel een letter te vergeten) wat duidelijkheid heeft geschapen, met name over de werking van lokale politiek. Wat ons echter niet helemaal duidelijk is, is de ondertekening van V. Elsenaar, met (oud) logo van de gemeente Velsen. Schrijft hij namens de gemeente of denkt hij de hele gemeente te vertegenwoordigen? Onze buren kennen hem niet.

No comments:

Post a Comment