10.8.11

Kwijlende Kerels



Een knul met blond haar schuin over zijn voorhoofd gekamd, een kapsel dat sinds een half jaar schijnt te 'moeten', kwijlt zelfverzekerd lachend naar een meisje achter de kassa van McDonalds. "Of wil je'n menu?" vraagt ze. Hij antwoordt "Nu? Mag het ook later?" Flauwe woordspeling. Zo'n knul zou ik direct door het toilet spoelen, zèlfs als hij het op mij had voorzien. Want ze bestaan, die jonge mannen die denken ieder vrouw te charmeren, ongeacht hun leeftijd.
        In mijn eigen leeftijdsgroep stikt het van de kerels, die ervan overtuigd zijn een vrouw nog alles te bieden te hebben. Het begint met een net iets te pittig compliment. Afhankelijk van de wijze waarop je reageert, en dat is meestal toch vriendelijk of met een wat verlegen lachje, gaat het tijdens een volgende ontmoeting ineens veel verder. Het is altijd met de wederzijdse echtgenoten erbij dat hij ineens zegt "Nou, als je bij hem tekort komt dan kom je maar bij mij hoor!" De grap is, dat de wederzijdse partners erbij staan en hij het dus niet zou menen. Maar dat is niet zo, want hij verwacht helemaal niet, dat je van zijn diensten gebruik zult maken. Hij heeft je alleen maar en plein publique verteld, dat hij hem nog prima omhoog kan krijgen. Dat iedereen dat even weet!
        Maar de zieligheid zet zich voort. Een volgende keer spreekt de man jouw echtgenoot aan en vertelt hem, hoe blij hij met je moet zijn. "Weet je wel dat je een moordwijf hebt?" terwijl hij je gelijktijdig in een niet te ontwijken wurgbeweging in zijn oksel duwt. "Daar moet je zuinig op zijn hoor!" Je wurmt je los en verzint een excuus om weg te lopen. Met anderen erbij voel je je nog enigszins beschermd, maar niets is zo erg als zo'n vent alleen tegen te komen, in de straat of de supermarkt. Er is geen ontkomen aan en bovendien worden de praatjes steeds vulgairder. Op verjaardagen zijn het de mannen die ineens achter je in de keuken staan en je willen helpen met het snijden van de worst. Tot overmaat van ramp is hun huid zo dik, dat ieder spottend antwoord erop afketst. Ook niet reageren of boos worden heeft geen zin. Op het laatste kan je met stelligheid het antwoord "Hé liefie, zo bedoelde ik het niet hoor! Ik wist niet dat je boos werd!" verwachten. De grootste lastpakken voor de oudere vrouw zijn absoluut impotent!


No comments:

Post a Comment