20.3.12

Hoezo persoonsbescherming?

Nog voor dochter vrijstelling kon vragen voor het betalen van de verontreinigingsheffing, zoals zij dat vorig jaar deed, ontving zij dit jaar een brief met de mededeling, dat zij voor die vrijstelling niet in aanmerking komt. De regeltjes zijn gewijzigd. Werd voorheen je inkomen als toets gebruikt, nu is het je 'vermogen'. En ja, op haar rekening stonden toevallig wat meer euro's dan gebruikelijk, want zij wil sparen voor de slechte maanden. Ze heeft niet altijd werk en in sommige perioden kan zij minder werken, omdat zij dan meer moet studeren.


        Eén: heeft het waterschap het recht, om zomaar ongevraagd de rekening van iemand te raadplegen, om vast te stellen of hij wel of niet voor kwijtschelding in aanmerking komt? Gaat dit niet in tegen alle regels van de wet op persoonsbescherming?
        Twee: Wat zegt het bedrag, dat iemand tijdens een steekproef op zijn rekening heeft staan? Hoe komt het erop en waarvoor is het bedoeld? Hoe lang moet iemand van dat bedrag rondkomen?
        Drie: Dochter heeft sinds haar nulde jaar een spaarrekening. Twintig jaar lang al storten ouders daar een klein beetje geld op. Daar kan iedere ouder nu wel mee stoppen, want op het moment dat dochter of zoon gaat studeren en met veel pijn en moeite op een kamertje rond kan komen, behoort het gespaarde bedrag bij het vermogen en moet het worden opgegeten.


Nederland is slecht, erg slecht bezig. De jongeren, die wij zo graag zien studeren, op weg willen helpen in deze maatschappij, die onze oude dag moeten zien te financieren, worden op dit moment aan alle kanten aangepakt. Langstudeer boetes, waardeloos onderwijs en... achthonderd euro op een rekening? Wat een vermogen! Maar de management top in Nederland loopt ongestraft met miljarden weg.

No comments:

Post a Comment