9.9.11

Gemierenneuk over Kunduz


Dankzij GroenLinks zit Nederland met een politiemissie in Kunduz. Menig GLer is daar niet blij mee, maar menig GLer had daar geen invloed op. De eisen die GL aan de missie stelde waren, op zijn zachts gezegd, wereldvreemd. Nou, dat is dan dat, zou je denken. Maar hopen dat gevechten uitblijven, dat al die Nederlanders niet onder vuur komen te liggen, zodat de moeten vechten, want dat mag niet van GL.
        Maar daar blijft het niet bij. Nog voor er ook maar iets is gedaan in Kunduz, nog voor er ook maar één man is opgeleid tot agent, heeft Hillen het over een militaire missie, omdat het immers allemaal militairen zijn, die zijn uitgezonden. Dat gaat in het verkeerde keelgat van Yolande Sap en een paar andere partijen. Het is geen militaire missie maar een politiemissie! Eh ja. Eh nee. Eh ja.
        Zit ons volk te wachten op dit soort mierenneukerij? Zal het ook maar één van die uitgezonden militairen wat uitmaken, hoe we deze hele missie noemen? Gaan we hier weer een kamerdebat over houden? Zullen we met z'n allen de kranten weer eens vol zetten met gebakkelei over woordkeuze, of over wie Hillen wel of niet op stang zou willen jagen? Die missie is er en de omschrijving ervan ligt vast. Of hieraan kan worden voldaan is een tweede, maar het is niet het uitgangspunt. Klaar! Hou op met dat geleuter, met achteraf gelijk krijgen, met muggenziften, met tijdverspilling!

No comments:

Post a Comment